Thuiskomen in Fryslân: Dolph Kessler


Card image cap

In zijn prachtige fotoboek ‘Friesland, het kleinste land op aarde’ introduceert Dolph Kessler het begrip ‘Friezen fan utens’: mensen van ‘buiten’ die zich verbonden zijn gaan voelen “met dit stukje Nederland”.  Hij is Fryslân gaan zien als zijn thuisland. Wanneer kun je spreken van jouw ‘thuisland’? Hoe raak je als Fries ‘fan utens’ thuis in Fryslân? Wat is ‘thuisraken’?  En word je als Fries ‘fan utens’ (n)ooit een ‘echte’ Fries? Wat is eigenlijk een ‘echte’ Fries? Genoeg vragen om in deze podcast met hem in gesprek te gaan.

Dolph Kessler studeerde stedenbouwkunde in Delft. Daarna was hij planoloog bij de Provinciaal Planologische Dienst in Friesland, wethouder van de gemeente Leeuwarden en organisator van studiereizen voor professionals. Na het volgen van een opleiding bij de Fotoacademie Amsterdam is hij sinds 2006 documentair fotograaf. Vanaf 1976 woont hij in Fryslân. Zie zijn website www.dolphkessler.nl

Filosofische invalshoeken worden in deze podcast belicht aan de hand van de filosofen Aristoteles, Plessner en Appiah en aan de hand van de Mr. G. Groen van Prinstererlezing 2018 van hoogleraar Beatrice de Graaf.    

Luister naar deel 2 van de podcast ‘Thuiskomen in Fryslân’ van Roel Klopstra

Beluister de podcast op de volgende platformen