Ervaringen van bezoekers

De gesprekken met Roel waren vrij van oordeel, diep en scherp op de inhoud en hard werken om zelf uit te pluizen waar ik tegenaan loop. Niet alleen in een enkel specifiek geval, maar algemeen op begripsniveau om van daaruit zelf aan de slag te gaan met vernieuwde inzichten. De gesprekken hebben me naast de nodige wijsheid ook de voldoende bagage gegeven om een aantal stappen met vertrouwen te zetten op basis van de opgedane kennis. Bedankt voor de begeleiding, Roel!

Joost, 31 jaar, zelfstandig IT adviseur

Sinds twee jaar ben ik fulltime als freelancer aan de slag. Niet meer voor een baas werken en m’n eigen keuzes maken: heerlijk! Toch liet ik me onbewust beïnvloeden door wat ‘hoort’. Het loslaten van bepaalde structuren zoals het elke dag keihard moeten werken, sporten en sociaal zijn, maar ook de keuze tussen het één of het ander maken vond ik moeilijk. De gesprekken waren heel leuk en inspirerend, en de vraag die ik na elke sessie mee naar huis kreeg heeft me veel bewuster van mijn doen gemaakt. Het voelt heel bevrijdend om telkens weer een stap in de goede richting te zetten! Ik raad het een ieder aan om op deze manier met jezelf aan de slag te gaan.

Trudy, 29 jaar, freelance creative

Ik denk met plezier terug aan de filosofische gesprekken die ik met Roel heb gehad. De vraag die ik aan het einde van elk gesprek mee nam, mocht ‘als een kiezelsteentje in m’n jaszak’ meereizen. Dat bleek voldoende: in het volgende gesprek was er dan ongemerkt, bijna onbewust, nieuwe daar op aansluitende gespreksstof ontstaan. In een van de laatste gesprekken vielen er echt een paar kwartjes. Ook die kwartjes haal ik af en toe als kiezelsteentjes uit mijn jaszak, ze laten me even stilstaan bij mijn denkpatroon, zetten er een vraagteken bij, en geven zo uitzicht op andere gedachten. Dat is wat voor mij de filosofische gesprekken deden: kijken naar mijn vaste denkpatronen en op zoek gaan naar andere mogelijkheden.

Christa,59 jaar, directiesecretaresse
Lees meer ervaringen

Heel bijzonder om mee te mogen maken hoe een vraag elke keer weer een stukje van een puzzel oplost.

Door goed te luisteren en dan net die vraag te stellen die er toe doet, die je raakt, heeft Roel mij in de juiste richting geholpen. Het antwoord op mijn dilemma, namelijk wel of niet volledig voor het ondernemerschap gaan, wist ik stiekem gevoelsmatig al. Het antwoord moest alleen nog even zichtbaarder worden en door de gestelde vragen kon ik weer de juiste stappen zetten.

Resultaat: sinds 1 augustus 2018 ben ik mijn eigen bedrijf gestart.en ben ontzettend blij dat ik deze stap heb kunnen en mogen maken.

Janny, 37 jaar, ondernemer (coaching en advies)

Voor mij was de aanleiding om een traject met Roel aan te gaan mijn zoektocht naar zingeving. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik eens onderzoeken hoe zingeving werkt voor mij. Roel kan goed luisteren en laat dat zien door kernwoorden terug te geven waardoor je een spiegel wordt voorgehouden. Dit in combinatie met de methodiek van de slotvraag heeft mijn zelfreflectie versterkt. Die slotvraag krijg je mee op papier. Mij heeft het uit de waan van de dag gebracht en tot onderzoek en nadenken gezet. Een eyeopener voor mij was de ontdekking dat ik een hele veilige omgeving voor mezelf heb gecreëerd en daar was ik me niet van bewust. Het heeft gemaakt dat ik meer uit mijn comfortzone durf te komen en nieuwe uitdagingen aanga.

Jannie, 67 jaar, freelance-coach

In de periode februari – juni 2018 heb ik een aantal  gesprekken gehad met Roel. Ik heb deze gesprekken als bijzonder prettig, hier en daar wat confronterend, maar vooral als inzichtgevend ervaren. Het resultaat van de gesprekken is dat ik heb geleerd om op een andere wijze tegen bepaalde zaken aan te kijken, waardoor ik sterker en prettiger in mijn leven en werk sta. Hier wil ik Roel voor bedanken!

Robert, 58 jaar
Met de vraag, waarom ben ik ondernemer, ben ik gestart bij Roel Klopstra. Na het eerste kennismakingsgesprek, merkte ik dat ik met meer vragen speelde. Tijdens fijne gesprekken heeft Roel mij geholpen om meer over mijzelf en mijn ondernemerschap te leren. Dat doet hij door goed door te vragen en een spiegel voor te houden. Ik kijk op een andere manier naar mijn vragen en merk dat ik meer vertrouwen in mijn onderneming heb.
Ferrick, 34 jaar, Creatief marketeer
‘Een niet onderzocht leven is het niet waard geleefd te worden’
Socrates