Een filosofisch gesprek?

We starten met de kwestie die een bezoeker naar voren brengt. Ik luister goed en schoon naar zijn verhaal, bevraag zijn verhaal, kijk naar hoe de bezoeker over de kwestie nadenkt en leg eventuele vooronderstellingen bloot. Vervolgens gaan we gezamenlijk de overtuigingen en het denken van de bezoeker onderzoeken en overdenken. Veelal aan de hand van een begrip werken we daarna toe naar een vraag. Een vraag waar de bezoeker op dat moment geen antwoord op weet. Een vraag die de bezoeker als een kiezelsteentje meeneemt. Een vraag waar de bezoeker over na gaat denken en mee gaat leven. Aan het eind van het gesprek krijgt de bezoeker deze vraag op een receptenbriefje mee. In een vervolggesprek starten we dan met deze vraag. Zo werken we van vraag naar vraag.

‘Ik wil als persoon slagen. Wat is slagen?’

In deze gesprekken stimuleer ik de bezoeker tot een vragende denkhouding. Daar is durf voor nodig. Durf om jezelf vragen te stellen, om zelf na te denken en te filosoferen over kwesties waar je mee zit, om beweging te krijgen in jouw manier van denken, om stelling te nemen ten opzichte van jouw eigen gedachten, om te leven met vragen die met je meebewegen. Van mijn kant geef ik geen oplossingen en adviezen. Een vraag vraagt niet altijd om een antwoord. Dat besef maakt iemand rijker, vrijer en een beetje wijzer.

Ik wil graag een kennismakingsgesprek

Tarieven 2023

Ik vraag een vergoeding voor de gesprekken. Ik vind het van allergrootste belang dat de filosofische gesprekken voor iedereen toegankelijk zijn. Om deze reden hanteer ik tarieven naar draagkracht. De meeste bezoekers bereiken goede resultaten in acht tot tien gesprekken.

Tarieven per sessie (incl. 21% BTW):

Bruto maandinkomen Euro
Minder dan 1.500 40,-
1.500 – 3.000 60,-
3.000 – 6.000 80,-
6.000 – 9.000 110,-
Meer dan 9.000 145,-

 

Bedrijven en organisaties

Bedrijven en organisaties die overwegen een medewerker een traject aan te bieden, kunnen een offerte aanvragen.

Roel Klopstra

In tal van managementfuncties heb ik samengewerkt met mensen met diverse achtergronden. Naast mijn werkzaamheden heb ik aan de Rijksuniversiteit te Groningen (RUG) een bacheloropleiding Filosofie en aan de Internationale School voor Wijsbegeerte de beroepsopleidingen Filosofisch Practicus en Socratisch Gespreksleider succesvol afgerond. Daarna heb ik aan de RUG de Masteropleiding Filosofie gevolgd en afgerond. Met deze bagage richt ik me in mijn filosofische praktijk nu op mijn passies: filosofie en in gesprek zijn met mensen. In deze soms hectische en onrustige tijden samen met mijn bezoekers echt stilstaan bij en nadenken over (levens)vragen die er toe doen, geeft me inspiratie, energie en rijkdom. Ik voer de gesprekken rustig, open en met aandacht in een veilige omgeving waar alles gezegd mag worden.

Laten we ons samen verwonderen!
Omdat filosofische gesprekken voor veel mensen onbekend zijn, heb ik al een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Veelgestelde vragen